Mediassa
Kunnian hinta
Apu-lehden Sammeli Heikkinen: “Lajityypille olennaista on otteessaan pitävä, sujuva kerronta ja riittävän mutkaisa juoni. Nämä vaatimukset Kunnian hinta täyttää kirkkaasti. Haakanan ekonominen, jopa kliininen tyyli toimii mainiosti. Väkivalta on graafista, muttei mene mässäilyn puolelle.”
Asta Tenhunen Sunnuntaisuomalaisessa: “Kari Haakanan uutuusdekkari on ajankohtainen ja ovela (…) Haakanan tyyli kertoa tarinaa on kuin television toimintasarjoista. Jämäkkyyttä ja luotien ropinaa riittää.”
Kai Hirvasnoro Kansan Uutisissa: “Kerronta on suoraviivaista ja toteavaa. Jämeriä lauseita toistensa perään. Äärimmäisen tehokasta ja vangitsevaa, uuden suomalaisen trillerin aatelia.
Jännityskirjallisuutta aikuisille, totesin edellisestä osasta. Nyt voi sanoa, että Kari Haakana on järkitrillerien kuningas siinä missä Helena Immonen kuningatar. Kummankin teokset poikkeavat seikkailullisista jännityskirjosta toden makuisuudellaan. Siksi ne ovat oikeasti pelottavia. Kaikki Kunnian hinnassa on sellaista, että näin voisi kuvitella olevan oikeastikin.”
Tapa hänet ensin
Helsingin Sanomien Pertti Avola: “Tapa hänet ensin on hurjasta nimestään huolimatta tasapainoisempi, vakuuttavampi ja sekä teemoiltaan että juonenkuljetukseltaan Välitöntä uhkaa kiinnostavampi. Haakana on uutuudessa selvästi hionut sekä tyyliään että sisältöä.”
Kansan Uutisten Kai Hirvasnoro: “Tapa hänet ensin on jopa täydelliseltä tuntunutta ykkösosaa vakuuttavampi teos. Nyt mennään vielä syvemmälle kansainvälisen politiikan varjomaailmaan ja tiedustelupalveluiden omalakiseen toimintaan. Kun siihen lisätään vielä kristillisen sionismin vaikutus Suomen sisäpolitiikkaan, on lopputulos mykistävä: niin paljon voi sanoa trillerin muodossa jännityksestä tinkimättä, mutta sortumatta megalomaanisiin maailman tuhoamista havitteleviin mielipuolien salahankkeisiin.”
Ruumiin kulttuuri, Päivi Remes: “Moderni digiajan kyberrikollisuus on selvästi kirjoittajan hanskassa, sen verran uskottavasti ja toimivasti se tarinan kulmakivenä seisoo.” … “En ihmettele yhtään, jos osa lukijoista ahmii tekstin kertaistumalta, allekirjoittaneen lailla. Ja tarkistaa välittömästi sen luettuaan langattoman verkkoyhteytensä suojaukset”.
Mesta.netin haastattelu: “Tapa hänet ensin -kirjassa turvallisuusalalla työskentelevän Jari Karhun luokse tulee nuori hakkeri, joka tarvitsee kiireellistä apua. Hakkerilla on hallussaan tietoa, jota joku haluaa itselleen keinoja kaihtamatta. Siitä käynnistyy jännitysnäytelmä, jonka lonkerot yltävät ulkomaille.”
Kirsin Book Club -blogin arvio: “Tapa hänet ensin on erinomainen toimintatrilleri kotimaisen ja kansainvälisen politiikan kiemuroista, vakoilusta ja maailmasta, joka on kaltaiselleni rivikansalaiselle täysin piilossa.”
Kirjavinkit-blogin arvio: “Hyvän toimintatrillerin elementit ovat vauhdikas juonen tempo, kiinnostavat henkilöhahmot, uskottava juoni ja juonenkäänteet sekä tietenkin riittävä annos toimintaa. Kari Haakanan Tapa hänet ensin sisältää näitä ainesosia hyvässä suhteessa: neljä päähenkilöä, joiden polut lopulta kohtaavat, varsin räväkkää toimintaa useassa Euroopan maassa maassa poliittisella ulottuvuudella kepeästi höystettynä sekä juoni, joka on riittävän uskottava.”
Asta Tenhunen Keskisuomalaisessa: “Tapa hänet ensin on vauhdikas ja siinä on mukana kansainvälisen tason salaliittotarinointia. Haakanan dekkareissa näkyy, että hänellä on hyvä, laaja yleissivistyys, josta ammentaa yksityiskohtia kirjoihinsa. Lisäksi hän on löytänyt tarinansa etenemiseen rytmiä, joka viihdyttää lukijaa.”
Heini Savolainen, Me Naiset: “Dekkaristi Kari Haakanan toinen teos jatkaa turvallisuusalalla työskentelevän Jari Karhun seikkailuja. Viimeistelty trilleri leikittelee sujuvasti poliittisilla kiemuroilla ja laitteista riippuvaisten ihmisten haavoittuvuudella”.
Välitön uhka
Apu-lehden Sammeli Heikkinen: “Ensimmäisillä sivuilla kuolee muutama ihminen. Väkivalta kuvataan lyhyin virkkein, karusti, asiallisesti, jopa kliinisesti. Sama eleetön ja tehokas kerronta leimaa koko Kari Haakanan Välitön uhka -trilleriä.”
Markus Ånäs Suomen Kuvalehdessä Välittömästä uhkasta: “Jos keväällä olisi isänpäivä, mainio kirja olisi täydellinen lahja miehelle, joka ei juuri kirjoja lue. Selvemmin ei voi enää kirjoittaa.”
Helsingin Sanomien Pertti Avolan kritiikki: “Välitön uhka voisi olla hiukan kyseenalainenkin oman käden oikeuden kuvaus, ellei Haakana toisi tarinan lopussa siihen kirpeää ironiaa. Huolellisesti valmisteltu kosto voi saadakin aikaan paljon enemmän pahaa kuin hyvää, näissä kehyksissä jopa kansainvälisesti. Suurvallat kun käyttävät mitä tahansa omien etujensa ajamiseen.”
Savon Sanomien Asta Tenhusen kritiikki Välitön uhka -kirjasta osana kevään kymmenen uutuusdekkarin arviokokonaisuutta. “Kari Haakanan esikoisdekkari on kuin kirjaksi kääritty vaivattomasti etenevä toimintaelokuva. Tyyli on harkitun viileää alusta loppuun.”
Haastattelu Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalla, haastattelijana Kaisa Haatanen.
Kuukauden lukija -haastattelu Suomen Kuvalehden Kirjailijan päiväkirja -blogissa, haastattelijana Karo Hämäläinen. “Kari Haakanan esikoistrilleri Välitön uhka (Aula 2022) ei kuitenkaan kiidä kansakunnan kohuihin ja kuohuihin vaan keskittyy yksittäisten ihmisten näkökulmiin. Vaikka eduskunnan ykkösmies on protokollassa heti presidentin jälkeen, instituution ohella hän on ihminen.”
Jakke Holvaksen haastateltavana Yle Radio 1:n Kulttuuriykkönen-ohjelmassa.
Mesta.netin haastattelu. “Kari Haakanan esikoisteos Välitön uhka on kansainvälinen toimintatrilleri ja samalla uuden rikosromaanisarjan aloitus. (…) Välitön uhka (Aula & Co) kuvaa fiktion keinoin poliittisen väkivallan voimistumista nyky-Euroopassa.”
Kansan Uutisten kritiikki Välitön uhka -kirjasta, kriitikko Kai Hirvasnoro. “Välitön uhka avaa näkymän politiikkaan, jonka jatkamista sota ja salamurhat ovat toisin keinoin sekä monimutkaisten hyväksikäyttöjen verkkoon. Haakana tekee sen tehokkaasti ja ekonomisesti.”